Wat betekent een WEEELABEX / CENELEC certificering?

Recycling Best is voor de inzameling van uw computerafval WEEELABEX gecertificeerd volgens een verplichte EU-Norm CENELEC 50625-4. Maar wat betekent dit precies? WEEELABEX (Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence) is een certificerings-instelling die stelt dat een bedrijf voldoet aan de strenge normen voor het transporteren, inzamelen, opslaan en verwerken van elektrisch en elektronisch afval (WEEE). Deze NEN-norm, ontwikkeld door CENELEC, garandeert dat we onze activiteiten uitvoeren volgens de hoogste eisen op het gebied van veiligheid voor u en ons personeel, bescherming van ons milieu en een effectief hergebruik van kostbare grondstoffen.

WEEELABEX CENELEC

Hoe wordt een WEEELABEX certificering behaald?

Het behalen van een WEEELABEX certificering is een rigoureus proces dat een hoge mate van engagement en professionaliteit vereist. Het bedrijf moet voldoen aan een reeks strenge criteria waaronder een vergunning voor de juiste manier van opslaan van computerafval, verzekeringen en het keuren van gereedschappen en machines die de recyclingprocessen borgen. Dit omvat ook het implementeren van specifieke processen voor het veilig en efficiënt verwerken van e-afval, evenals het aantoonbaar trainen van personeel om deze processen correct uit te voeren. Het vereist ook regelmatige interne en externe audits om continue naleving te verzekeren.

Wat betekent dit voor uw bedrijf?

Het kiezen van een WEEELABEX gecertificeerd bedrijf heeft aanzienlijke voordelen voor u als "ontdoener" van overtollige IT hardware. Allereerst verzekert het u dat uw oude apparatuur op een veilige en verantwoorde manier wordt ingezamelt en verwerkt. Dit betekent dat schadelijke stoffen op de juiste manier worden behandeld en dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. Dit helpt om waardevolle grondstoffen te behouden voor hergebruik en bij te dragen aan de circulaire economie. Bovendien zorgt het ervoor dat u aantoonbaar voldoet aan uw wettelijke verplichtingen als u kiest voor Recycling Best voor de afvoer van uw elektronisch- en ICT afval.

Dé landelijke ICT Ophaalservice voor Bedrijven

weeelabex logo

Uw voordelen op een rijtje

  • ICT Ophaalservice voor Bedrijven en instellingen door heel Nederland
  • Professionele vriendelijke medewerkers met het juiste gereedschap op uw locatie
  • U ontvangt een wettelijk bewijs voor een correcte afvoer van uw overtollige apparatuur
  • Duurzame hergebruik en milieuvriendelijke recycling van het restmateriaal
  • 100% Veilige datavernietiging inclusief Vernietigingscertificaat
  • Bekijk het WEEELABEX/CENELEC certificaat van Recycling Best

Meldt uw zakelijke ICT afval nu aan

Het aanmelden om uw oude apparatuur door de ICT Ophaalservice van Recycling Best te laten ophalen en verwerken, is eenvoudig en snel. U kunt dit doen door het aanmeldformulier in te vullen.

U ontvangt u binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel. Pas nadat u schriftelijk akkoord gaat, plannen we een ophaaldatum. Ophalen kan doorgaans binnen 1 week of in onderling overleg. Als WEEELABEX gecertificeerd bedrijf zorgen we ervoor dat uw oude apparatuur op een veilige, verantwoorde en milieuvriendelijke manier wordt verwerkt. Kies Recycling Best voor uw elektronisch afvalbeheer, en draag bij aan een duurzame toekomst.

Hier aanmelden