datavernietiging

Datavernietiging

Gecertificeerd 100% veilig

Bedrijfsdata vernietigen

Naast een ophaalservice voor uw oude ICT apparatuur bieden we bij Recycling Best een veilige en gecertificeerde datavernietiging. Op zorgvuldige wijze worden bedrijfsinformatie of privacygevoelige gegevens in archieven, op harde schijven of back-up tapes vernietigd om misbruik door derden te voorkomen. Via onze ICT ophaalservice inclusief datavernietiging neemt u uw verantwoordelijkheid conform de Europese privacywetgeving AVG.

Het afvoeren inclusief de vernietiging van data zet u makkelijk in gang door het online contactformulier in te vullen. Zo kunt u ons informeren over het aantal en soort datadragers. Wij sturen u dan binnen 1 werkdag een duidelijk en vrijblijvend voorstel voor datavernietiging inclusief de afvoer op uw locatie. Voor specifieke vragen kunt u ook bellen met 0499 234 000.

Data op een harde schijf vernietigen. Hoe werkt het?

Er zijn verschillende manieren om data te vernietigen:

  • Met een zogenaamde degausser kunt u data vernietigen door middel van een enorm sterk magnetisch veld. Hierdoor is de harde schijf niet meer uit te lezen door onbevoegden. Het nadeel van een degausser is dat de harde schijf ook niet meer opnieuw te gebruiken is.
  • Het verwijderen van de data met zogenaamde overschrijf-software (wipen) is de meest veilige en toegepaste manier om harde schijven te wissen zonder dat deze verloren gaan voor hergebruik. Datadragers worden met deze speciale software één of meerdere keren overschreven met enen en nullen. Hierdoor wordt een definitieve dataverwijdering gegarandeerd inclusief reportage en certificaat.
  • Een andere rigoureuzere aanpak is het fysiek beschadigen van de harde schijf of datadrager. In de meeste gevallen gebeurt door middel van een shredder, het vermalen in kleine stukjes. Na deze vernietiging conform DIN 66399 is herstel van data niet meer mogelijk en is de harde schijf ook niet beschikbaar voor hergebruik.

Vernietigingscertificaat

Indien u Recycling Best een opdracht geeft voor datavernietiging, ontvangt u na afloop vernietigingscertificaat inclusief een lijst met serienummer-registratie. Deze sturen wij zowel digitaal alsook per post. Zo bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare vernietiging volgens de richtlijnen van de Europese regelgeving AVG m.b.t. data privacy en vertrouwelijke gegevens.

Heeft u computerafval om op te halen of overtollige hardware om te verkopen en wilt u tevens uw alle aanwezige data vernietigen? Neem dan online contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of bel voor meer informatie 0499-234000.

Uw bedrijfsdata laten vernietigen?

U kunt hier eenvoudig uw vraag stellen of datavernietiging in gang zetten.

klik hier!

De voordelen voor u zijn:

  • Gemakkelijk in gang te zetten met uw vaste contactpersoon
  • Inclusief het opruimen en afvoeren van al uw oude ICT apparatuur
  • Voor bedrijven en instellingen door heel Nederland
  • 100% Gecertificeerde vernietiging van uw bedrijfsgevoelige data
  • U voldoet aan Europese privacywetgeving AVG

Uw bedrijfsdata laten vernietigen?

U kunt hier eenvoudig uw vraag stellen of datavernietiging in gang zetten.

klik hier!