WEEELABEX
Recycling Best is WEEELABEX gecertificeerd voor de inzameling van overtollige ICT-apparatuur volgens een verplichte EU-Norm CENELEC 50625-4. Maar wat betekent dit precies? WEEELABEX (Waste Electric and Electronic Equipment LABel of EXcellence) is een certificerings-instelling die stelt dat een bedrijf voldoet aan de strenge normen voor het transporteren, inzamelen, opslaan en verwerken van elektrisch en elektronisch afval (WEEE). Deze NEN-norm, ontwikkeld door CENELEC, garandeert dat we onze activiteiten uitvoeren volgens de hoogste eisen op het gebied van veiligheid voor jouw en ons personeel, bescherming van ons milieu en een effectief hergebruik van kostbare grondstoffen.
Hoe wordt een WEEELABEX certificering behaald?
Het behalen van een WEEELABEX certificering is een rigoureus proces dat een hoge mate van engagement en professionaliteit vereist. Het bedrijf moet voldoen aan een reeks strenge criteria waaronder een vergunning voor de juiste manier van opslaan van computerafval, verzekeringen en het keuren van gereedschappen en machines die de recyclingprocessen borgen. Dit omvat ook het implementeren van specifieke processen voor het veilig en efficiënt verwerken van e-afval, evenals het aantoonbaar trainen van personeel om deze processen correct uit te voeren. Het vereist ook regelmatige interne en externe audits om continue naleving te verzekeren.
Wat betekent dit voor jouw bedrijf?
Het kiezen van een WEEELABEX gecertificeerde inzamelaar heeft aanzienlijke voordelen voor jouw als “ontdoener” van overtollige IT hardware. Allereerst wordt je oude apparatuur op een veilige en verantwoorde manier ingezameld en verwerkt. Dit betekent dat schadelijke stoffen op de juiste manier worden behandeld en dat zoveel mogelijk materialen worden hergebruikt. Bovendien zorgt het ervoor dat je aantoonbaar voldoet aan alle wettelijke verplichtingen als je kiest voor Recycling Best voor de afvoer van jouw elektronisch- en ICT afval.
Contactformulier
Veel gestelde vragen
Kan ik als particulier ook laten ophalen?
Nee, helaas is ophalen voor particulieren NIET mogelijk. Ophalen is alleen voor Nederlandse bedrijven of instellingen met een actuele inschrijving bij de Kamer van Koophandel.
Waar komen jullie ophalen?
In principe komen we bij alle bedrijven door heel Nederland. Vaak is dit in de randstad. Voor bedrijven in de noordelijke provincies kunnen extra voorrijkosten gelden.
Hoe lang duurt het voor dat jullie langskomen?
Nadat je ons voorstel hebt goedgekeurd, komen we doorgaans binnen 7 werkdagen ophalen. Ruim van te voren sturen we je per mail een voorstel voor een ophaaldatum met tijdvak. Na je schriftelijke bevestiging staat de afspraak vast.
Welke apparatuur halen jullie op?
Oude computers, laptops, telefoons, tablets, printers, monitoren, servers, switches, back-up noodstroom, adapters, stekkersnoeren en overige randapparatuur zoals muizen en toetsenborden.
We accepteren geen witgoed zoals wasmachines, drogers, vaatwassers. Ook apparatuur voor koeling zoals koelkasten, vriezers, airco’s en waterkoelers nemen we niet mee.
Wat is minimale hoeveelheid?
Er is geen minimum hoeveelheid apparatuur om op te halen.
Wat kost datavernietiging bij ophalen?
Een voorstel voor de vernietiging van data op bijvoorbeeld computers, laptops of losse harde schijven sturen we uitsluitend schriftelijk. De kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van de soort en hoeveelheid apparatuur. Een vrijblijvend voorstel wordt binnen 1 werkdag toegestuurd na ontvangst van het ingevulde contactformulier.
Wat betekend vanaf 200 kg gratis ophalen?
Alleen computers, laptops en servers tellen mee voor het gratis ophalen criterium. Bijvoorbeeld 200 kg printers en/of monitoren kunnen alleen worden opgehaald tegen de geldende voorrijkosten.