12 maart 2023 1 min lezen


Datavernietiging met Certus Erasure Software

Bedrijven en andere professionele organisaties krijgen vroeg of laat te maken met afgeschreven ICT of verouderde apparatuur. Het is belangrijk deze apparaten op een verantwoorde en duurzame wijze in te zamelen voor recycling of beter nog, circulair hergebruik. Om dit mogelijk te maken is een veilige gecertificeerde verwijdering van de nog aanwezige data op bijvoorbeeld computers, laptops of smartphones cruciaal. Bij Recycling Best doen we dit met Certus Erasure Software.

datavernietiging wipen

Niet alle apparatuur komt in aanmerking voor hergebruik. Indien apparatuur beschadigd, defect of sterk verouderd is, kunnen gegevens alleen door fysieke vernietiging worden verwijderd. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld het shredderen van harde schijven. Deze zijn vaak te oud en niet geschikt voor hergebruik, maar bevatten een aanmerkelijke hoeveelheid gevoelige data.

In alle overige gevallen gebruiken wij Certus Erasure Software voor het verwijderen van gegevens op apparaten zoals computers, laptops of smartphones. Certus Erasure is een in de EU gevestigde aanbieder voor het wissen van gegevens en gecertificeerd volgens de hoogst toegekende veiligheidsnorm voor vernietiging van gegevens in de EU.

Na inzameling van uw apparatuur door onze ICT Ophaalservice op uw locatie ontvangt u binnen maximaal 5 werkdagen een rapportage. Deze dient als bewijs van een gecertificeerde gegevensverwijdering in overeenstemming met artikel 17 van de GDPR (AVG). Download een voorbeeld van deze rapportage.

 

Wilt u meer informatie of uw apparatuur aanmelden? Vul dan het contactformulier in of bel met 0499 234000