27 juni 2020 2 min lezen


Servers recyclen

Checklist ophalen oude Servers

Naast het afvoeren van reguliere computers en ICT uit een kantooromgeving, ontmantelen en recyclen we ook professionele netwerkapparatuur uit serverruimtes. Zowel bij IT-bedrijven als ook datacenters dient na vervanging, de oude apparatuur op een verantwoorde wijze afgevoerd te worden. Deze afvoer, vaak in combinatie met ontmanteling of demontage, verdient een goede voorbereiding en een professionele aanpak. Hier volgen enkele aandachtspunten als u van plan bent servers, storage en overige netwerkapparatuur op te ruimen.

Tips

  1. Stapel na het ontkoppelen uw apparatuur netjes op. Als het kan in een vrije hoek of toegankelijk gedeelte. Verzamelijk losse onderdelen zoals bekabeling en rails in dozen of kratten. Dit maakt het overzichtelijk en kunt u ons makkelijk informeren over wat er weg kan.
  2. Apparatuur uit een serverruimte is vaak zwaar en moet met wagens of karren naar buiten worden gereden. Bedenk hierbij de optimale route door het gebouw en houd rekening met een vrije doorgang, zo min mogelijk drempels, op- en/of afstapjes en het parkeren van onze vrachtwagen direct bij de uitgang.
  3. U dient er rekening mee te houden dat we meerdere malen heen en weer moeten om alles te verwijderen. Afhankelijk van de hoeveelheid, zijn we tussen de 15 minuten en enkele uren bezig om alles op te ruimen. In verband met de toegangsbeveiliging dient u of uw collega in veel gevallen aanwezig te zijn voor de begeleiding.
  4. Bedenk wat u doet met grotere objecten zoals racks, kabinetten, airco/noodstroom-units of leidingwerk. Dit vergt vaak meer overleg en soms ook een inventarisatie-bezoek vooraf. Indien nodig zorgen we voor de geschikte gereedschappen om een ruimte schoon op te leveren.
  5. Bedenk vooraf wat uw wensen zijn ten aanzien van datavernietiging. Een veilige afvoer van o.a. harde schijven en/of back-up tapes is vaak een onderdeel van onze dienstverlening. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

Informatie

In de bovenstaande punten komt u alle aspecten tegen die van belang zijn bij de afvoer van netwerkapparatuur. Als u ons volledig informeert, maken wij u een passend voorstel en kan de uitvoering geruisloos plaatsvinden zonder verstoring van uw werkzaamheden. Bel ons 0499 234 000 of vul het online contactformulier in.