Backup Tapes Vernietigen

U heeft als bedrijf of instellingen, privacygevoelige gegevens of bedrijfsdata op back-up tapes staan? Dan bent u als “eigenaar” van deze data, verantwoordelijk voor een veilige vernietiging na het verstrijken van de bewaartermijn. Recycling Best helpt u om aan de voorwaarde van datavernietiging volgens de privacywetgeving AVG te voldoen.

Onze ophaalservice en gecertificeerde vernietiging van tapes kunt gemakkelijk in gang zetten door het online contactformulier in te vullen. Wij laten u dan binnen één werkdag een vrijblijvend voorstel toekomen voor niet alleen het vernietigen van data op tapes, maar ook op harde schijven, diskettes, USB sticks, Cd’s en Dvd’s

backup tapes vernietigen

100% Gecertificeerde Datavernietiging

Er zijn verschillende manieren om data op back-up tapes te vernietigen:

  • Met een zogenaamde degausser kunt u data vernietigen door middel van een enorm sterk magnetisch veld. Hierdoor zijn tapes of andere datadragers met een magnetische coating niet meer uit te lezen door onbevoegden en wordt een definitieve dataverwijdering gegarandeerd. U ontvangt een registratie en vernietigingscertificaat.
  • Een andere klassieke en wenselijke aanpak is het fysiek vernietigen van tape’s of Cd’s. In de meeste gevallen gebeurt dit door het vermalen in kleine stukjes door een shredder volgens de DIN-66399 Norm. Na deze vernietiging is herstel van data niet meer mogelijk en is de tape ook niet meer geschikt voor hergebruik.

Backup Tapes laten Vernietigen? Zo werkt het.

Vul het online contactformulier in en informeer ons over het soort en aantal af te voeren tapes of datadragers. Wilt u snel antwoord op een vraag, bel dan met 0499 234 000. U kunt ook meteen alle overige oude ICT-apparatuur aanmelden voor afvoer. Binnen één werkdag ontvangt u van ons een voorstel voor het afvoeren, registreren en gecertificeerd vernietigen van al uw datadragers.

Na uw akkoord halen we binnen 5 werkdagen of in onderling overleg bij u op. Onze professionele ophaalservice ruimt alles op, laadt alles in en bij vertrek ontvangt een begeleidend document als bewijs voor de afvoer. Vervolgens ontvangt u binnen 3 werkdagen een gedetailleerde registratie van de datadragers en het vernietigingscertificaat zowel per mail als per post.

Uw voordelen zijn:

  • Professionele ophaalservice voor bedrijven en instellingen in heel Nederland
  • Gecertificeerde vernietiging volgens WEEELABEX en AVG richtlijnen
  • Inclusief overig computer-afval laten opruimen en afvoeren
  • Duurzame en milieuvriendelijke recycling van het restmateriaal
  • Lees de beoordelingen van klanten die u voor gingen

Tapes afvoeren en vernietigen in gang zetten?

Informeer ons over het soort en aantal of vraag om meer informatie.

Klik hier!