18 mei 2024 2 min lezen


Waar kunnen bedrijven oude servers inleveren?

Indien u oude servers wilt inleveren, is dit vaak niet mogelijk bij uw gemeentelijke stort of milieustraat. Deze zijn in principe bedoelt voor particuliere huishoudens en hun afval en dus niet voor apparatuur dat van bedrijfsmatig en/of professioneel gebruik afkomstig is. Een uitzondering hierop vormt de zgn. aard en hoeveelheid. Dit wil zeggen dat 1 of 2 oude monitoren of kleine printers waarschijnlijk wel zou kunnen, maar hebt u grotere aantallen of bijvoorbeeld een groot kopieerapparaat of een rackserver, dan bestaat de kans dat u geweigerd wordt en dus onverrichter zake weer terug naar huis kunt.

oude servers inleveren

Zo kan het wel!

Om te voorkomen dat u op uw vrije zaterdag niet voor niets alles hebt ingeladen, in de rij heeft gestaan en vervolgens weer terug moet met uw oude servers om alles weer uit te laden, informeren wij u graag hoe het wel kan. Het uitgangspunt is dat bedrijven zelf zorgen voor het afvoeren van hun oude ICT apparatuur. In de praktijk wil dit zeggen dat u een vergund en geregistreerd afvalinzamelbedrijf voor dit type afval in de arm zult moeten nemen. Het beste is om met een WEEELABEX gecertificeerd bedrijf te werken. Dan bent u verzekerd van een correcte en milieuvriendelijke afhandeling.

Bij Recycling Best is het mogelijk om oude servers gratis in te leveren in Best nabij Eindhoven. Indien u meer dan 150 kg hebt, komen we het zelfs GRATIS ophalen. Bij deze hoeveelheid zitten er namelijk genoeg waardevolle grondstoffen in om de transportkosten te compenseren. Ophalen zet u heel eenvoudig in gang door het contactformulier in te vullen. We maken dan een afspraak voor het inladen en afvoeren vanaf uw locatie waar dan ook in Nederland.

Enkele voordelen op een rijtje:

  • Geen gesjouw met zware apparatuur, voor uzelf of uw medewerkers
  • Professionele medewerkers laden alles in en laten uw ruimte schoon achter
  • Verzekerd van correct transport en duurzame recycling van uw oude servers
  • Aantoonbaar voldoen aan de wettelijke eis voor de afvoer van bedrijfsafval
  • Indien gewenst inclusief datavernietiging met 100% veilig certificaat

 

Snel meer informatie? Bel met 0499 234 000