29 april 2022 3 min lezen


5 Opties voor oude computers

Opties voor oude computers

Heeft u binnen uw bedrijf of organisatie een kleine of grote hoeveelheid overtollige of afgeschreven oude computers over? Hieronder hebben we een 5-tal suggesties uiteengezet waar u uw voordeel mee kunt doen. In alle gevallen kan Recycling Best u helpen met goede informatie.  Bij een samenwerking nemen we al het opruimwerk uit handen en verzorgen we het transport via onze ICT Ophaalservice. Snel aanmelden kan in ieder geval via onze contactpagina.

1. Computers Doneren

Afgeschreven computers afkomstig van bedrijven en instellingen zijn vaak nog uitermate geschikt voor een tweede leven. Hiervoor mogen ze echter niet te oud zijn. Belangrijk is ook dat ze compleet zijn en goed functioneren. U zult begrijpen dat computers waar geen Windows 10 meer op kan draaien voor niemand nog nut hebben. In de regel kunt u stellen dat computers nog redelijke economische waarde moeten hebben om te doneren. Zo kunnen we de computers doorgeven of de waarde die wij er aan toekennen in geld, doneren aan een willekeurig goed doel. In de regel kunnen we een partij vanaf 10 computers, niet ouder dan 5 jaar nog goed doneren. Lees meer info over computers doneren.

2. Schenken aan eigen medewerkers

Organisaties denken er soms over om hun medewerkers te laten profiteren van overtollige hardware. Dit is goed bedoeld, maar vereist ook dat de ict-apparatuur goed werkend is en up-to-date moet zijn. U wilt immers geen garantie- of reparatiebedrijf beginnen. Daarnaast vindt de fiscus hier ook nog wat van. Voordeeltjes vanuit de werkgever kunnen immers worden gezien als verkapt loon. Het beste is om dit even na te vragen bij personeelszaken of uw accountant.

3. Zelf verkopen

Zakelijk gekochte ICT apparatuur kan natuurlijk ook zakelijk ook weer verkocht worden. U dient dan alleen boekhoudkundig rekening te houden met zaken als afschrijving en winstresultaat voor het bedrijf. Ook hier kunt het beste weer uw collega’s van de financiële administratie raadplegen. Recycling Best koopt partijen computers vanaf 10 stuks die niet ouder dan 5 jaar zijn. U kunt alle specificaties van uw overtollige computers doorgeven via contact, waarna u een vrijblijvende waardebepaling ontvangt. Indien u akkoord gaat neemt Recycling Best het werk uit handen en ontvangt u automatisch een vernietigingscertificaat voor de vernietiging van alle aanwezige data. Lees hier meer info over computers opkopen.

4. Oude computers Recyclen

Soms zijn computers gewoonweg te oud voor hergebruik. Ze zorgen dan alleen nog voor ergernis ipv dat we er iemand blij mee maken. Wel kunnen we de oude computers nog gebruiken om de aanwezige materialen terug te winnen. Oude computers bevatten (edel) metalen zoals ijzer, koper en kleine hoeveelheden goud. Daarom haalt Recycling Best ze gratis op als u er 20 of méér hebt. Bij minder rekenen we met € 59,- voorrijkosten. Want ja…zoveel goud zit er nou ook weer niet in. Onze ICT Ophaalservice komt naar u toe en ruimt ook alle overige apparatuur netjes op. Daarnaast zorgen we op verzoek voor een 100% veilige datavernietiging.

5. Oude computers weggooien

“ik gooi ze in de afvalbak” of “ik breng ze wel naar de stort” zijn uitspraken die we soms te horen krijgen. Het nadeel van deze werkwijze is dat oude computers niet goed uitgesorteerd worden en zo samen met het overige restaval in de verbrandingsoven terecht kunnen komen. De meeste materialen gaan dan verloren en dat is zonde. Als “de stort” refereert aan de milieustraat van uw gemeente, dan wordt apparatuur wél goed gesorteerd. U kunt als inwoner (particulier) van uw gemeente daar terecht met consumentenelektronica. Hier vallen oude computers ook onder. Echter, grote hoeveelheden of zakelijke apparaten kunnen worden gezien als bedrijfsafval en worden geweigerd.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden in uw situatie? Bel met 0499 234 000 of vul het contactformulier in.