Oude Monitoren inleveren bij onze Ophaalservice

Oude computerschermen kunt u gemakkelijk en snel laten afvoeren door de ICT ophaalservice van Recycling Best. CRT-monitoren (met beeldbuis), komen we steeds minder tegen, maar platte TFT-beeldschermen des te meer. 15 jaar geleden waren de vierkante 17 inch monitoren de standaard. Tegenwoordig is dat 22 tot 27 inch in breedbeeld. Zoals bij alle techniek, moet deze uiteindelijk opgeruimd worden. Of we dit gratis kunnen doen is afhankelijk van de hoeveelheid schermen en de aanwezigheid van overig computerafval.

Informeer ons via het online contactformulier en ontvang binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel om iedere hoeveelheid bij u op te halen. Hebt u een vraag? Bel ons gerust 0499 234 000. (Alleen voor bedrijven)

monitor recycling

Hergebruik of veilig Recyclen?

Ten behoeve van de circulaire economie is het goed dat overtollige monitoren een nieuwe bestemming krijgen en worden hergebruikt. Dit betekend dus ook dat ze economische waarde hebben. In de regel kunnen goed werkende breedbeeldschermen vanaf 22 inch nog ingezet worden. Bijvoorbeeld daar waar mensen onvoldoende middelen hebben voor een nieuwe computer.

Als beeldschermen niet meer gebruikt kunnen worden omdat ze te oud of defect zijn, moeten ze worden gerecycled. Dit dient op een goede manier te gebeuren. Vooral omdat oude monitoren giftige stoffen zoals lood of kwik bevatten. Goede recycling kan in Nederland en in de EU bij een aantal bedrijven die daarvoor in veilige installaties hebben geïnvesteerd. Het verantwoord laten recyclen van uw oude beeldschermen kost dus geld. Dit is dan ook de reden waarom illegale export naar bijvoorbeeld Afrika nog steeds voor komt. Dit financiële gewin gaat ten koste van een enorme milieu- en gezondheidsschade. Bij Recycling Best zijn we dan ook niet te spreken over zogenaamde goede doelen of “donaties aan Afrika”.

Oude Beeldschermen laten ophalen? Zo werkt het.

We zorgen ervoor dat uw oude monitoren op een veilige en verantwoorde bestemming terecht komen. Vul het online contactformulier in en informeer ons over uw overtollige beeldschermen. Geef ons een indicatie van de hoeveelheid, eventueel overige oude apparatuur en voeg wat overzichtsfoto’s toe. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel per mail. Doorgaans halen we binnen 5 werkdagen, of in onderling overleg bij u op. We arriveren binnen een afgesproken tijdvak van 2 uur, en beginnen met de opruim- en laadwerkzaamheden. U hoeft zelf niets te doen. Bij vertrek ontvangt u een wettelijke begeleidingsbrief zodat u een correcte afvoer van het bedrijfsafval kunt aantonen.

De voordelen voor u zijn:

  • Voor alle bedrijven of instellingen door heel Nederland
  • Niet zelf inleveren maar Professioneel laten opruimen
  • Verantwoord recyclen of circulair hergebruiken
  • U voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Ook al uw overige computerafval laten afvoeren

Oude monitoren laten afvoeren?

Ontvang meer informatie over onze ophaalservice of een vrijblijvend voorstel.

Klik hier!