Harde schijven en SSD’s vernietigen

Heeft u als bedrijf of organisatie, privacy gevoelige gegevens of bedrijfsdata op uw harde schijven staan? Dan bent u als “eigenaar” van deze data, verantwoordelijk voor een veilige vernietiging van deze data na het verstrijken van de bewaartermijn. Recycling Best helpt u om aan deze verantwoording van datavernietiging volgens de privacywetgeving AVG te voldoen.

Onze gecertificeerde ophaalservice en de vernietiging van harde schijven kunt gemakkelijk in gang zetten door het online contactformulier in te vullen. Wij laten u dan binnen één werkdag een vrijblijvend voorstel toekomen voor het vernietigen van uw bedrijfsgevoelige data op harde schijven. Overige datadragers zoals SSD’s, back-up tapes, diskettes, USB sticks of DVD’s, kunnen ook worden vernietigd. Vanaf iedere locatie in Nederland.

harde schijven vernietigen

100% Gecertificeerde Datavernietiging

Er zijn verschillende manieren om data op de harde schijf of SSD uit een computer, server of laptop te vernietigen:

  • Het verwijderen van de data met zogenaamde overschrijf-software is de meest veilige en toegepaste manier om een harde schijf te wissen zonder dat deze verloren gaat voor hergebruik. Datadragers worden met deze speciale software één of meerdere keren overschreven met nieuwe data. Hierdoor wordt een definitieve dataverwijdering gegarandeerd. U ontvangt een registratie en vernietigingscertificaat.
  • Een andere aanpak is het fysiek vernietigen van de harde schijf. In de meeste gevallen gebeurt dit door het vermalen in kleine stukjes door een shredder volgens de DIN-66399 Norm. Na deze vernietiging is herstel van data niet meer mogelijk en is de harde schijf ook niet meer geschikt voor hergebruik.

Harde Schijven Vernietigen? Zo werkt het

Vul het online contactformulier in en informeer ons over het aantal af te voeren harde schijven. U kunt ook meteen alle overige op te ruimen oude ICT-apparatuur opgeven. Binnen één werkdag ontvangt u van ons een voorstel voor het afvoeren, registreren en gecertificeerd vernietigen van uw schijven, tapes en overige datadragers. Na uw akkoord halen we binnen 5 werkdagen of in onderling overleg bij u op. Alles wordt netjes opgeruimd en na verlading ontvangt een begeleidend document als bewijs voor de afvoer. Vervolgens ontvangt u binnen 3 werkdagen een gedetailleerde registratie van de datadragers en het vernietigingscertificaat per mail.

Hebt u een specifieke vraag? Bel ons gerust 0499 234000

De voordelen voor uw zijn:

  • Professionele ophaalservice voor bedrijf en instelling door heel Nederland
  • Vernietiging volgens WEEELABEX en privacy wetgeving AVG richtlijnen
  • Direct al het overige computer-afval laten opruimen
  • Duurzame en milieuvriendelijke recycling van het restmateriaal
  • Beste beoordeling, reeds vele klanten gingen u voor

Harde schijven laten vernietigen?

Hier aanmelden of meer informatie opvragen.

Klik hier!