monitoren ophalen

Oude CRT-monitoren

Verantwoorde recycling is noodzakelijk

Oude monitoren laten afvoeren

Oude computerschermen laat u makkelijk en snel afvoeren via de ophaalservice van Recycling Best. CRT-monitoren (die met een beeldbuis), komen we steeds minder tegen, maar platte TFT-beeldschermen des te meer. 15 jaar geleden waren de vierkante 17 inch monitoren de standaard. Tegenwoordig is dat 22 tot 27 inch in breedbeeld. Zoals bij alle techniek, moet deze uiteindelijk opgeruimd worden. Of we dit gratis kunnen doen is afhankelijk van de hoeveelheid schermen en de aanwezigheid van overige ICT-apparatuur, zoals oude computers. Informeer ons via het online contactformulier en ontvang binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel om alles bij u op te halen. Hebt u een vraag? Bel ons gerust 0499 234 000. (Alleen voor bedrijven)

Hergebruiken of veilig recyclen

Ten behoeve van de circulaire economie is het goed dat overtollige monitoren een nieuwe bestemming krijgen en worden hergebruikt. Dit betekend dus ook dat ze economische waarde hebben. In de regel kunnen goed werkende breedbeeldschermen vanaf 21 inch nog ingezet worden. Bijvoorbeeld daar waar mensen onvoldoende middelen hebben voor een nieuwe computer.

Als beeldschermen niet meer gebruikt kunnen worden omdat ze defect zijn of geen meer marktwaarde hebben, moeten ze worden gerecycled. Dit dient op een goede manier te gebeuren. Vooral omdat oude monitoren giftige stoffen zoals lood of kwik bevatten. Goede recycling kan in Nederland en in de EU bij een aantal bedrijven die daarvoor in veilige installaties hebben geïnvesteerd. Het verantwoord laten recyclen van uw oude beeldschermen kost dus geld. Dit is dan ook de reden waarom illegale export naar bijvoorbeeld Afrika nog steeds voor komt. Dit financiële gewin gaat ten koste van een enorme milieu- en gezondheidsschade. Bij Recycling Best zijn we dan ook niet te spreken over zogenaamde goede doelen of “donaties aan Afrika”.

Zo werkt het ophalen van oude monitoren

Wij zorgen dat uw oude monitoren op de juiste verantwoorde plek terecht komen. Vul het online contactformulier in en informeer ons over de af te voeren beeldschermen. Geef ons een indicatie van de hoeveelheid, de eventueel overige oude apparaten en voeg wat overzichtsfoto’s toe. U ontvangt dan binnen 1 werkdag een vrijblijvend voorstel per mail. Doorgaans halen we binnen 5 werkdagen, of in onderling overleg bij u op. We arriveren binnen een afgesproken tijdvak van 2 uur, en beginnen met alle opruim- en laadwerkzaamheden. U hoeft zelf niets te doen. Bij vertrek ontvangt u een wettelijke begeleidingsbrief zodat u een correcte afvoer van het bedrijfsafval kunt aantonen.

Oude monitoren laten afvoeren?

Ontvang meer informatie over onze ophaalservice of een vrijblijvend voorstel.

Klik hier

De voordelen voor u zijn:

  • Voor alle bedrijven of instellingen door heel Nederland
  • Professioneel en betrouwbaar laten opruimen
  • Verantwoord recyclen of duurzaam hergebruiken
  • U voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Inclusief alle overige ICT laten afvoeren

Oude monitoren laten afvoeren?

Ontvang meer informatie over onze ophaalservice of een vrijblijvend voorstel.

Klik hier