Veilige datavernietiging

Data Vernietigen

Wilt u naast het recyclen of verkopen van oude hardware uw harde schijven of datadragers laten vernietigen? Dat kan. Bij Recycling Best hebben we de mogelijkheid om uw data op een veilige manier te verwijderen. Wij verwijderen en vernietigen data van tapes en harde schijven volledig om misbruik te voorkomen.

Data/harde schijf vernietigen? Hoe werkt het

Er zijn verschillende manieren om data te vernietigen:

  • Met een zogenaamde degausser kunt u data vernietigen door middel van een enorm sterkmagnetisch veld. Hierdoor is de harde schijf niet meer uit te lezen door onbevoegden. Het nadeel van een degausser is dat de harde schijf ook niet meer opnieuw te gebruiken is.
  • Het verwijderen van de data met zogenaamde overschrijf-software is de meest veilige en toegepaste manier om harde schijven te wissen zonder dat deze verloren gaan voor hergebruik. Datadragers worden met deze speciale software één of meerdere keren overschreven met enen en nullen. Hierdoor wordt een definitieve dataverwijdering gegarandeerd inclusief reportage en certificaat.
  • Een andere rigoureuzere aanpak is het fysiek beschadigen van de harde schijf of datadrager. In de meeste gevallen gebeurt dit door shredders, het vermalen in grote of kleine stukjes. Na deze vernietiging is herstel van data niet meer mogelijk en is de harde schijf ook niet beschikbaar voor hergebruik.

Vernietigingscertificaat

Indien u Recycling Best opdracht geeft uw data te laten vernietigen, ontvangt u na afloop vernietigingscertificaat en een lijst met serienummers van datadragers. Zo bent u verzekerd van een veilige en betrouwbare vernietiging en voldoet u aan Europese regelgeving m.b.t. data privacy en de beveiliging van vertrouwelijke gegevens.

Hebt u oude hardware om op te halen of computers om te verkopen en wilt u tevens uw harde schijf vernietigen? Dan kunnen wij uw data vernietigen op een veilige manier! Neem online contact met ons op voor een vrijblijvende offerte of bel voor meer informatie 0499-234000

Uw bedrijfsdata laten vernietigen?

U kunt hier eenvoudig uw vraag stellen of datavernietiging in gang zetten.

klik hier!

De voordelen voor u zijn:

  • Makkelijk in gang te zetten
  • Data vernietiging in combinatie met oude ICT afvoeren
  • De beste ophaalservice door heel Nederland
  • Vertrouwelijk vernietiging van uw gegevens.

Uw bedrijfsdata laten vernietigen?

U kunt hier eenvoudig uw vraag stellen of datavernietiging in gang zetten.

klik hier!